Певицата Кристина Димитрова е втори курс студентка в музикалната консерватория, когато се запознава с текстописеца и художник Иван Тенев. Той я ухажва и всеки ден я придружава до училището, където оставал да чака, докато приключат часовете ѝ. В един от тези моменти Тенев купува картичка и само за един час написва текста на бъдещия диско хит "Добре ми е така".

Автор на музиката е композиторката Мария Ганева.

"Много лесно направихме песента, защото с Кристина се работи наистина приятно. Тя е от поколението на новата вълна изпълнители на 80-те години, които много добре знаеха, че трябва да изпеят точната песен, която да изрази техните качества и да им осигури една стабилна кариера", казва Мария, а Кристина Димитрова допълва: "Тази песен бе доста нестандартна и една от първите дискотечни песни в България."

С времето песента се сдобива с различни версии. Така например, преди няколко години Теди Кацарова предизвиква Кристина Димитрова и тя изпява парчето с кънтри аранжимент. Той е толкова удачен, че в момента на концерти и участия певицата изпълнява именно него, а не оригинала.

Специално за рождения й ден миналата година пък се събраха нейни приятели, сред които братя Аргирови, Маргарита Хранова, Искрен Пецов, Етиен Леви и Орлин Горанов и записаха римейк поздрав със заглавие "Добре ти е така".

"За мен "Добре ми е така" е олицетворение на мен самата - оптимизъм и любов.", обобщава Кристина Димитрова.

Какво още разказа тя и съавторите ѝ Иван Тенев и Мария Ганева чуйте във видеото по-горе, а цялото предаване гледайте в https://btvplus.bg/