Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8484199 www.bgdnes.bg

Голямата певица Йорданка Христова: Спокойно! Всичко ще се оправи!

И на мен ми се ходи на вилата, ама не отидох

Голямата българска певица Йорданка Христова спазва стриктно разпоредбите на оперативния щаб да не излиза безцелно от дома си и да не пътува. Тя прекара великденските празници в София. 76-годишната грандама на естрадната музика призова пред „България Днес“ всички да бъдем отговорни в битката с коронавируса.
„Аз съм си в София. Правилата трябва да се спазват. Празнувах Великден тук, не съм пътувала. Да сме живи и здрави всички и скоро ще си отидем по вилите. И аз нямам търпение всичко да отмине. Оптимист съм! Бъдете здрави, това ви желая! Всичко ще мине!“, заяви Данчето Христова.
Тя няма търпение извънредното положение в страната да падне, за да може да прекара летните месеци в къщата си в морското градче Царево. Певицата притежава китна двуетажна вила в елитния квартал Василико, само на метри от морския бряг. Изпълнителката не пропуска лято, без да отскочи до там. Имението не е голямо, но притежава прекрасна зелена градина.
"Къщата я имам от 20 години. Там е супер. Преди беше по-спокойно. Сега доста се застрои. Имам много приятели там. Още от 60-те години съм ходила в Царево и ми е харесвало", разкрива Данчето.
Тя вече се възстанови, след като в началото на годината счупи лявата си ръка. Любимката на Фидел Кастро се потроши, като се подхлъзна. Тогава Христова призна, че за първи път през живота си има подобен инцидент. Данчето вече е хвърлила шината от ръката си. Голямата певица поддържа формата си с йога. Самата тя признава, че благодарение на упражненията е винаги здрава и в добро настроение.
„Така се подмладих с йогата, че мога да кандидатствам за "Гинес", а и всяка възраст има своята красота. Не смятам да връщам времето назад“, казва пред „България Днес“ Христова.
В понеделник вечер името на Христова влезе в скеч на Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека в предаването „Като две капки вода“. Това стана след изпълнение на фолкфурията Луна на песен за Куба - една от любимите страни на Данчето.
„Данчето Христова си е Данчето Христова“ - избухна Зуека. - „Не всички жени са като Данчето Христова“, продължи Рачков. По-рано през този сезон певицата бе имитирана успешно от носителя на „Оскар“ Димитър Маринов. „Аз иначе съм трудна за имитация, никой не може да го направи както трябва“, смята Христова. Самата тя бе жури в шоуто преди време.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама