Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9364462 www.bgdnes.bg

Васил Найденов на имения си ден сензационно: Два пъти стигах до сватба!

Бях сгоден, живеехме заедно у тях, но родителите й ни разделиха

Поп иконата на родната естрада Васил Найденов е имал две големи любови досега, с като с едната е стигнал до брак, но нещата се разсъхнали, научи "България Днес".

"Вярно е. Имал съм пробни бракове два, но до подпис не съм стигал. С най-голямата ми любов бяхме пред подпис. Не е почтено да споменавам името й, тъй като тя отдавна е женена, че и разведена. Сега се виждаме от време на време. На нея посветих най-хубавата си песен "Адаптация", спомни си Васко Кеца. Той живял у изгората си осем месеца. Тогава бил на 28 години. Трупал слава като певец на "Диана Експрес". "Усетих, че има друг човек. Родителите й бяха от известна фамилия и хич не им се искаше дъщеря им да свързва живота си с певец като мен. Накрая стана тяхната. Омъжиха я за син на човек от ЦК на БКП. Аз самият разбрах, че нещо не върви, и се отдръпнах", ниже спомени Кеца. Сега той е на 70 години и е от най-заклетите ергени в музикалните среди. Васил е против еманципацията на жената. Смята, че това е социалистическа привилегия. "Мъжът усеща, че до себе си има прекалено мъжествена жена. Не бих могъл да изтърпя насилието и господството. Любовта на една жена става терор. Изпитвал съм го на гърба си. И аз съм ревнивец, но от годините помъдрях", откровеничи Васил Найденов.

Реклама

След като се разделил с Ани, любовта на живота си, най-добрият български изпълнител я видял в Чикаго, когато правил концерт там.

"Разплакахме се, все пак седем години бяха минали от срещата ни, а после си говорихме почти два дни и си спомняхме миналото", сподели Найденов. Жената, за която той говори, е Ани Върбанова. Тя грабва през 1977 г. Голямата награда на международния конкурс за изпълнители "Златният Орфей". Когато се влюбва в нея, Кеца е първи курс в Естрадния отдел на Консерваторията, специалност пиано, а Ани е в по-горния клас, усвоявайки тънкостите на пеенето. За разлика от него, тя набира популярност още като студентка, печелейки конкурси за членове на различни певчески групи. Впечатлен от силите й, Васко следва Ани по петите, без да пести думи за силните любовни чувства, които питае към нея. Често оставя огромни букети пред вратата на квартирата й, но певицата продължава да гледа на него като на добър колега и музикант. Малко по-късно Ани се жени и впоследствие развежда. След като певицата напуска България, Васко участва в киното във филма "Бъди щастлива, Ани" и там през цялото време пее за старата си любов. В лентата участва и Невена Коканова, с която много говорят по темата за любовта.

Преди Ани изпълнителят на "Спри, не си отивай" има детска, но много силна платоническа любов, която продължава доста дълго във времето. Това е съученичката му Людмила Котарова, която днес живее в Братислава и е преводач.

За сърцето на красивата Люси двамата със съученика му Райко Белопитов дори се карали, но интелигентно не стигали до бой. "Бяхме телефонна любов, такива трепети, такова чудо. Доста дълго време ме държаха тези емоции, но тогава бях много срамежлив, не като сега", признава през смях с днешна дата Васко Найденов.

През годините хиляди са били фенките, влюбени в Кеца, но двете му най-важни приятелки са Силвия Кацарова и Богдана Карадочева. Първата го вади от най-голямата му криза, която започва в зората на демокрацията.

Реклама

Промяната в системата шокира поп идола ни и той изпада в лека депресия. "Силвето ме извади от унеса, тъй като мислех, че естрадата вече си отива. Тогава ми каза: "Хайде, почваме да правим дуети". И така се съвзех, нещата тръгнаха", спомня си Найденов. С Богдана Карадочева нещата стоят по същия начин. "С нея се разбираме и без думи. Това е жената душа. Като я погледна, знам какво иска, какво мисли, къде ще ми направи приятелска забележка, но винаги ме подкрепя, за което съм й благодарен", споделя певецът. Друга жена, на която се възхищава, е примата Лили Иванова.

С нея също имат дует - "Стари мой приятелю", който става хит и все още е предпочитан от феновете. "Почти няма красива жена, с която да не съм работил на "любовна" тема. Ето, и с Аня Пенчева. Взаимно се харесваме, защото сме зодия Дева.

С нея направихме спектакъл за любовта, в който пяхме заедно", спомня си с въодушевление Кеца.

Колкото до фенките, голяма част от тях са спали пред вратата му. На едно чердже. "Дори стените ми целите бяха изписани с какви ли не надписи. Накрая шефът на блока дойде и ми каза, че трябва да боядисам стените, за да ги залича.

Но освен жестове съм чувал и всякакви думи зад гърба си. Но вече се научих да не им обръщам внимание", твърди най-харесваният български изпълнител Васил Найденов, който днес има имен ден! Да е жив и здрав и все така корав!

Празнува Нова година в провинцията

Големият ни певец Васил Найденов ще изкара Нова година на село, разбра "България Днес" от импресариото му Ивайло Манолов. "Той се прибра само за снимки в БНТ, отменихме участия и сега поне може да свърши всички онези неща, за които не е имал време през годината", обясни импресариото. Като най-ангажиран, Васко ще се върне отново на сцената на 13 февруари с концерт в частен клуб и пред избрана публика.

Реклама
Реклама
Реклама