2 Май, 2021 22:31 6 435 6

Откровение от Петя Буюклиева

  • петя буюклиева-
  • откровение-
  • певица

Бог ми изпрати изпитание, преживях нещо изключително и различно, споделя певицата

Откровение от Петя Буюклиева - 1
Снимка Архив: БГНЕС

На прага на един от най-светлите християнски празници се срещаме с Жената глас Петя Буюклиева. А това, което споделя голямата певица в интервю за Шоу блиц, е не само откровено, но и много съкровено. И със сигурност ще накара мнозина да се замислят сериозно за живота си и най-вече за нагласите, с които посрещат дните си.

Петя Буюклиева е откровена за чудесата по Великден, изпитанията заради коронавирус пандемията и най-вече за умението и силата да можем да се справяме, когато сме заедно, с тях.

- Петя, на прага на Великден сме, който тази година вероятно е по-различен заради пандемията, която промени живота на всички хора по света с един замах. Какво би искала да им пожелаеш за празника?

- Великден е един уникален ден. Това е светлината на възкресението. Христос възкръсва от мъртвите, за да може да ни спаси, да опрости греховете ни и затова този ден е толкова специален. Но Великден не може да бъде различен, защото е един от най-светлите и чисти Христови празници.

Този Великден е даже още по-велик заради това, че накара и тези, които не вярваха в равновесието в живота, да повярват. Да видят, че животът е нещо много ценно, което трябва много да пазим, защото можем да изгубим само за миг.

Искам да си честитим това Възкресение Христово с много обич и топлина. А запалените свещи във великденската нощ да стоплят сърцата на всички хора. Пламъкът на любовта и светлината да изпълни живота ни със смисъл. На този ден стават чудеса и много бих искала да пожелая Великден да влезе във всички домове, и да ги изпълни с благословия.

- Говориш за този специален момент на лично осъзнаване, който прави този Великден по-различен и по-велик от другите. Но теб самата какво те накара да осъзнаеш пандемията?
- Ще бъда откровена с теб, както съм била винаги. Преживях нещо изключително и различно, което ме накара да мобилизирам всичките си сили и да преодолея и самата себе си. През ноември баща ми получи исхемичен инсулт и след дните, прекарани в болницата, аз го взех вкъщи, за да получи най-доброто възстановяване сред любимите си хора. Оказа се, че на фаза коронавирус той е получил исхемичен инсулт, което ние разбрахме впоследствие, защото седмица след това той зарази мен и съпруга ми с коварния вирус.

Имах проблеми с дишането, задъхвах се, докато му носех лекарствата и на практика се получи така, че изкарах на крак болестта. Но не успях да падна духом нито за момент. Организирах цялата си енергия, въпреки че и на мен ми беше зле, взимах два антибиотика.

Дадох и последната си любов и сила. Нямах възможност да си позволя време за почивка и за нормално възстановяване, каквито бяха препоръките на лекарите, които ми бяха казали: "спи си, почивай си, пий си лекарствата".

Осъзнах, че Бог ми изпрати още едно изпитание, през което минах – и сега съм много щастлива, защото успях да изправя баща си на крака. Живот и здраве, през май ще празнуваме неговата 87-ма годишнина.

Това беше един период, в който аз си доказах, че колкото и да ми е лошо, колкото и да не се чувствам добре, мога да организирам силите си и да дам максимума за своя баща, както и за най-скъпите си хора.

В този труден момент усетих, че Бог ни дава сили да се справим, да дадем всичката си енергия и да продължим напред. Сега съм горда, защото успях да възстановя баща си. Съпругът ми Тони също се зарази с коронавирус, но, за щастие, поне той го изкара по-леко. При мен беше по-тежко. Важното е, че се спасихме, Господ беше с нас.

- Прави впечатление, че през каквото и да минаваш в живота си, колкото и страшно да е, никога не изневеряваш на оптимизма си, и на вярата…
- Така е, за мен вярата е над всичко и Бог винаги ми е доказвал, че мога да се справям. Дори и болна, се грижех за баща си. Продължих да се занимавам и с организацията на предстоящото си турне.

Кандидатствах и спечелих с един мой проект, подкрепен от Национален фонд "Култура". Благодарна съм за тази подкрепа, която се случи точно в момента, когато обмислях как да започна отбелязването на поредния си творчески юбилей на сцената. Така създадох концерт-спектакъла "Прегръдки", който отразява прекрасните ни български композитори и поети с едни от най-красивите песни от репертоара ми, сред които "Пролет“, "Последната спирка“, "С мен бъди“, "Пепеляшка", "Жена на всички времена" и много, много други.

Този път песните ще бъдат поднесени с различна визия, изцяло нови аранжименти, но натурални и естествени, и с магията на автентичното звучене. Това ще кара публиката да диша в ритъма на концерта. Радвам се, че с този проект "Прегръдки" всъщност ще мога да стопля сърцата на феновете и да им поднеса много положителни емоции и любов.

Започвам с 30-ти май в родния ми Асеновград, където съм поела първата си глътка въздух и изпяла първите си песни. Следва 26 юни в Летния театър на Карлово. Нека феновете да очакват моите музикални прегръдки, тъй като в тези времена няма по-безопасен начин те да се случат. Прегръдките на хубавата музика. Маестро Васил Делиев направи новите аранжименти на песните с помощта и на съпруга ми Тони.

На сцената до мен ще е и струнния квартет Destiny girls, както и Тони Георгиев на китара. Турнето ще се случи преди големия ми концерт-спектакъл в зала 1 на НДК на 18 октомври тази година.

- И на 9 май има една интересна музикална изненада от теб?
- Да, така е. Тази музикална изненада е точно на 9 май от 16:30 ч. по БНТ 1, които ще излъчат концерт-спектакъла "Жена на всички времена“, в който ще се насладите на златните ми хитове и музикалните ми метаморфози. Успях да изненадам фенове и меломани с това, че смених два пъти декора на зала 1 на НДК. А сред гостите звезди бяха Биг Бенда на БНР, трупата на Нешка Робева, "Дийп Зоун проджект", големият тенор Бойко Цветанов, синът ми Тони Георгиев с първата си голяма изненада – песен, която изпяхме в дует за този юбилей. Очаквам да сме заедно и да приемете моята положителна енергия в този празничен ден.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОГОМОЛКА ЛАЗИ ПОД МАСА С МУШАМА

    6 1 Отговор
    ...НА 87 ГОДИНИ!!!Е ЗАТОВА Е КАЗАНО „РЕЛИГИЯТА ОПИУМ ЗА НАРОДА!”
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 тттттт

    6 4 Отговор
    Буюклиева това ли ви е българска фамилия